Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Porr hittades i bin Ladins gömställe

Vid den amerikanska räden i Pakistan då Usama bin Ladin dödades hittades pornografi i den byggnad som varit al-Qaida-ledarens gömställe, uppgav amerikanska källor på fredagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Beslaget var ganska omfattande och ska ha bestått av filmer som laddats ned elektroniskt - men källorna säger sig inte veta i vilken del av byggnaden fyndet gjordes eller om det var bin Ladin själv som använt sig av porren.

Förutom porr hittades även ett hittills okänt ljudmeddelande i bin Ladins hem, säger militärkällor till CNN. Det ska ha spelats in i slutet av april och handlar om den så kallade arabiska våren. Bin Ladin lovordar revolutionerna i Egypten och Tunisien, men nämner av okänd anledning inte protesterna i Libyen, Syrien eller Jemen. Enligt källan är det "besynnerligt" att bin Ladin inte passade på att ge Libyens diktator Muammar Gaddafi en känga, eftersom han påstås ha avskytt Gaddafi.

De Seal-soldater som sköt Usama bin Ladin hade videokameror på hjälmarna som filmade hela insatsen, bekräftar en militärkälla CNN. Inspelningen ska dock ha blivit suddig med tvära kast och dålig belysning.

-Det är inte spelfilmskvalitet, säger källan.

Pentagon har höjt säkerheten kring gruppen som genomförde attacken eftersom man fruktar för soldaternas säkerhet.