Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Pollisen inngrep mot felstawning

När Kortedala torgs skyltar skulle bytas ut mot nyare så fick områdespolisen i Bergsjön rycka ut för att förhindra att torget fick ett nytt namn.

Områdespolisen i Bergsjön har sin arbetsplats i Kortedala. Från stationens fönster syns bron som för en tid sedan skulle få nya skyltar. Jon Zetterström, polisassistent på enheten Nordost, satt vid sitt skrivbord på sjätte våningen och tittade ut på arbetarna som höll på att byta skylten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Plötsligt såg jag "Kortedalla torg" med stora bokstäver. Till en början tänkte jag att det var mig det var fel på, de kan väl inte stava fel på en så stor skylt?

Jon Zetterström dubbelkollade med kollegorna så att det verkligen var skylten och inte honom själv som det var fel på. Sedan knäppte han en bild, och gick ner för att säga till skyltjobbarna.

- De fick sig verkligen ett gott skratt! De hade väl inte tittat så noga, men nu blev det ju tydligt för dem att de hade fått en felstavad skylt.

Efter en stunds sågande och tricksande kom skylten på plats igen, med rätt antal L den här gången. Jon Zetterström är nöjd med polisingripandet.

- Det hade ju varit lite pinsamt om "Kortedalla" fått stå kvar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.