Folklistans Jan Emanuel Johansson.
Folklistans Jan Emanuel Johansson. Bild: Anders Wiklund/TT

Jan Emanuel har blivit av med körkortet

Politikern Jan Emanuel, tidigare Jan Emanuel Johansson, har fått sitt körkort omhändertaget av polisen. Enligt Transportstyrelsen hände det i lördags.
Han ska ha fått det indraget efter att ha stoppats av polis fem gånger på 15 dagar, rapporterar Expressen.

ANNONS
|

Jan Emanuel har tillsammans med politikern Sara Skyttedal tagit initiativ till det politiska projektet Folklistan, där han själv står som toppnamn till Europaparlamentsvalet.

GP har vid upprepade tillfällen sökt Jan Emanuel för en kommentar till orsaken bakom att han har blivit av med sitt körkort.

– Jag lyckas inte få tag på honom. Han ska vara ute och köra bil just nu, sa Folklistans presschef Tim Sundblad tidigare under måndagen.

Stoppades fem gånger på rad

Expressen rapporterar att Jan Emanuel fått 4 000 kronor i böter och att han har stoppats fem gånger på 15 dagar av polisen. Vid det sista tillfället, när körkortet omhändertogs, ska han ha kört i 138 kilometer i timmen på 80-väg.

ANNONS

– Hur kan man ge mig 4 000 kronor i böter om jag kör så här för fort? Jag borde väl ha 150 000 kronor i böter i alla fall. Ge mig en halv miljon så att jag bryr mig åtminstone, säger Jan Emanuel till Expressen.

Enligt Jan-Emanuel så har han 15-16 timmar kvar med körkortet, och ska därför passa på att sälja bilen. Han menar att han dessutom kommer tjäna pengar på detta eftersom bilen är till salu för runt fyra miljoner kronor.

”Ganska skönt att bli av med det”

Att bli av med körkortet kan ställa till det för de flesta människor men Jan Emanuel har bestämt sig för att försöka se det positiva.

– I Övertorneå ser de det positiva i saker och ting. Även i det lilla. Så tänk nu hur mycket pengar jag kommer spara på parkeringsböter. Det här skulle kunna vara en av de bättre privatekonomiska affärerna som har hänt mig på väldigt länge. Vilken jävla besparing, säger han till tidningen och fortsätter:

Jan Emanuel säger också att det är skönt att han blev av med körkortet då han inte är nöjd med hur hans bild ser ut. Nu får han chansen att ta en ny bild, berättar han och att han dessutom ska anställa en chaufför.

ANNONS

LÄS MER:Skyttedals ilska över Folklistans nya rekryt: ”Jubelidiot”

LÄS MER:Jan Emanuel polisanmäld av Försvarsmakten

LÄS MER:Alexander Bard till Folklistan

ANNONS