Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Polisen mobiliserar för fortsatta bråk

– Vi är bemannade för att ta emot en ny våg, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman.

Han vill inte säga hur många poliser som är extrainkallade under onsdagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

På tisdagen jobbade ett 50-tal poliser ute på stan med att försöka lugna ner de upprörda ungdomar som samlats. Ett 20-tal omhändertogs tillfälligt efter bråken. En anmälan om våldsamt upplopp har också upprättats.

– De är inte misstänkta för brott i nuläget. Men vi har mängder att filmmaterial att gå igenom och det är inte osannolikt att de gjort sig skyldiga till något, säger Stefan Gustafsson.

Efter tisdagens bråk är beredskapen förhöjd. Poliser kommer också att bevaka Plusgymnasiet som håller stängt under onsdagen.

- Det har tydligen börjat röra sig på Facebook igen och polisen vet inte vart det kommer att ta vägen, säger Daniel Muhr, lärare på Plusgymnasiet.

Det omdiskuterade Instagramkontot stängdes ned efter uppmärksamheten - men flera andra liknande finns - och nya har redan startats.

Polisen befarar att sexryktena på nätet kan vara en förevändning för några att starta bråk.

- Det gäller att lugna situationen så att det inte urartar. Vi har dammsugit våra stationer på personal som annars skulle ha varit ledig. Vi önskar att vi kunde få ihop 150 personer lika lätt som en Facebook-grupp, säger Stefan Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.