Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen misstänker: Här brände mördaren sin bil

Vid midnatt lördagen den 3 september brann en vi BMW på parkeringen utanför tennisklubben i Särö. Nu misstänker polisen att bilen kan ha använts av mördaren som sköt ihjäl en man på Frölunda Torg kvällen innan.

Det var på parkeringen vid Särö IK som den vita BMW:n dumpades och sattes i brand sent på lördagskvällen, rapporterar Norra Halland som var först att skriva om händelsen. Kvällen innan hade en man skjutits ihjäl med flera skott när han satt i en bil på Frölunda Torg. Flera personer blev vittnen till det kallblodiga dådet, och ännu har ingen gripits som misstänkt för dådet. 

Flera personer sågs lämna brottsplatsen i en bil, och polisen misstänker nu att den bil, en vit BMW-kombi, som brann på Särö kan kopplas till den eller dem som utförde mordet på Frölunda Torg. 

– Det är alltid så att en bil som brinner i så nära tid till ett grovt brott är intressant, men det finns även vittnen som har sett en vit bil lämna brottsplatsen på Frölunda Torg, säger polisens Christer Fuxborg till GP.

LÄS OCKSÅ: Dödsskjutningen: Offret nu identifierat

Polisen söker nu vittnesmål och iakttagelser från platsen där bilen brann. ”Allt är av intresse, människor och bilar som rört sig i området, konstiga ljud eller föremål på platsen.” ska polisen ha skrivit i ett utskick till tennisklubben, rapporterar Norra Halland.

– Det är också intressant för oss att höra från de som sett bilen röra på sig vid och nära Frölunda torg, och även i Särö, säger Fuxborg.

Polisen når man på telefonnummer 114 14.