Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Polisen lovar nya krafttag

Lars Klevensparr, chef för polisen i Storgöteborg, är bestört över kritiken. Han lovar att ordna ett möte för att diskutera Krogar mot knark.

Lars Klevensparr hade ingen aning om att Krogar mot knark ligger nere på obestämd tid på grund av polisens bristande engagemang.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är väldigt tråkigt att höra. Narkotika är en prioriterad verksamhet för oss, vi ska jobba med både bruk och langning, säger han.

Lars Klevensparr säger att polisen är väl rustad för att jobba med knark i krogmiljö även om det inte finns någon gatulangningsgrupp.

– Vi har en brottsspaningsenhet sedan ett år tillbaka som jobbar med narkotika och andra brott. Vi har också polis i city som både jobbar i uniform och civilt.

Men varför ingen gatulangningsgrupp?

– Vi tror inte på att polisen bara ska jobba med en sak. Alla våra poliser är utbildade i frågor kring narkotika. Det är viktigt att vi kraftsamlar och att polisen är flexibel. Men jag tar till mig av kritiken. Självklart är vi öppna att ändra oss som vi på något sätt fattat dåliga beslut.

Att en polis nekade Park Lane hjälp när en kille hade knark på sig anser Klevensparr är oacceptabelt. Därför valde han också att agera och göra en anmälan om tjänstefel.

Thomas Tengskog är chef för Citypolisen. Hans uppmaning till krogarna är att ringa polisen vid misstänkta knarkbrott.

– Om ordningsvakter griper en person som är misstänkt för att ha knark på sig ska de självklart ringa polisen. Det kan finnas tillfällen då man får vänta lite, men vi kommer.

Så knark ska inte spolas ner i toaletten?

– Nej, vi har inte gått ut med något sådant direktiv.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.