Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Polisen går ut med bild på försvunna 17-åringen

På tisdagseftermidagen valde polisen att gå ut med namn och bild på 17-åriga Lisa Holm som försvunnit på Kinnekulle. - Vi har fått familjens välsignelse för att underlätta sökandet, säger Lars Johansson, kommissarie vid Skövdepolisens enhet för grova brott.

Lars Johansson beskriver det som att polisen fått "visst tryck" på sig att publicera namn och bild på den försvunna 17-åringen Lisa Holm från Skövde.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi gick ut med flickans personuppgifter strax före klockan 16 på tisdagen och det är för tidigt att säga om det kommer att underlätta polisens arbete.

Vad händer nu?
- Vi har mycket folk igång och håller fortfarande på att söka uppe på Kinnekulle.

Hur länge kommer ni att fortsätta med det?
- Vi kör ett tag till, sedan får vi se hur det blir.

Enligt uppgifter i GT har en av polisens sökpatruller funnit ett iphone-fodral i Götene som den försvunna flickans föräldrar har identifierat, och i en lada nära kaféet på Kinnekulle där Lisa Holm jobbar har en handske påträffats som flickans pappa också har identifierat.
– Vi jobbar med hypotesen att handsken blåst in i byggnaden, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman för region väst.

I övrigt finns inga fler spår efter 17-åriga Lisa Holm som i söndags eftermiddag alltså försvann från sin arbetsplats på kaféet i orten Blomberg vid Kinnekulle, där alla bilister på tisdagseftermiddagen kontrollerades av polisen.

– Vi har till exempel fått tips om var det finns ödsliga ställen här på Kinnekulle, platser som vi inte känner till, och där man skulle kunna befinna sig. Vi har också pratat med bilister som berättat att de passerat kaféet vid olika tidpunkter under söndagen utan att se någonting konstigt och sådana uppgifter är också värdefulla, säger Adam Johansson, tf yttre befäl vid trafikkontrollen i Blomberg.

Den så annars idylliskt försommarsköna platsen, med utsikt över Vänern, står i kontrast till det mystiska försvinnandet.

- Vi tror att hon mot sin vilja har tvingats härifrån. Det är en av hypoteserna, säger Christer Fuxborg.

Ett stort antal journalister från press, radio och tv finns på platsen för att följa utvecklingen.

Många människor har också samlats vid kaféet, där flickan försvann. Området kring den stora ladan där handsken hittades är avspärrad med blåvita polisband.

Vid halv tre på tisdagseftermiddagen hade polisen stoppat ett hundratal fordon.

Tipsen samlas kontinuerligt in och skickas vidare till polisen i Skövde som leder utredningen av den 17-åriga flickans försvinnande.

– Vi visar bilder på flickan och hoppas att det kanske väcker minnen hos de bilister vi stoppar. Saker som de annars kanske inte skulle komma att tänka på, säger Adam Johansson.

Det mobila trafikkontoret kommer tills vidare att vara placerat på platsen utmed vägen mellan Källby, söder om Kinnekulle, och Hällekis på Kinnekulles norra sluttningar, uppger han.

På tisdagsförmiddagen gjorde polisen också en kompletterande undersökning av området i en radie på cirka 300 meter runt kaféet där flickan försvann.

På onsdagen eller torsdagen kommer hundar att än en gång söka av området.
– Det har sagts mig att eventuella luktspår förstärks efter ett par dagar, säger Fuxborg.

Missing people står i beredskap om polisen vill ha hjälp.

– Det är vi tacksamma för och vi har det i åtanke. Men i nuläget har vi ingen arbetsuppgift att ge dem, säger presstalesmannen.

Under tisdagen har också utredare från polisen varit i området och följt upp tips, uppger Adam Johansson.

Läs också: Spår hittat efter försvunnen 17-åring

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.