Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Pojke på väg till bussen - kidnappades

En 17-årig pojke kidnappades när han var på väg till bussen i Kungsbacka. Under pistolhot tvingades han att följa med sina kidnappare - och fick varken mat eller vatten på två dagar, skriver Kungsbacka-Posten.

Polisen rubricerar det som olaga frihetsberövande, men har ännu inga misstänkta,skriver Kungsbacka-Posten. Pojken skulle åka med bussen från Kungsbacka till Göteborg, men blev då indragen i en bil, samtidigt som han hotades med pistol.

– Kidnapparna krävde 300 000 kronor av honom. Om han skulle gå till polisen skulle de döda honom, säger Stefan Olsson, stationsinspektör på polisen i Kungsbacka till tidningen. 

Pojken ska därefter fått en ögonbindel och förts iväg till okänd plats. I två dagar hölls han fången utan varjen mat eller vatten. Den 17-åriga pojken ska sedan ha släppts fri tidigare i Bergsjön i Göteborg, enligt Kungsbacka-Posten. Kidnapparna ska ha misshandlat pojken och när polis kom till platsen ska han haft både smärtor i bröst och en bula över vänster ögonbryn. 

Enligt Cecilia Bergsten, chef vid roteln för grova brott vid Hallandspolisen, ska det handla om ett ensamkommande flyktingbarn som är hemmahörande på ett boende i Kungsbacka, skriver SVT nyheter i Halland.

Ännu har inget förhör kunnat hållas med pojken, uppger SVT. 17-åringen ska enligt Bergsten vara tillbaka på boendet och må bra, säger hon till SVT. 

Än så länge är är det oklart om det finns några misstänkta gärningsmän.