GP Dokumentär

GP Dokumentär tar med dig bakom rubrikerna. Till historierna och platserna där det verkligen hände – med ämnen som berör och engagerar. Berättade av Göteborgs-Postens reportrar.

Polismordet i Biskopsgården

Den 30 juni 2021 mördades en polisman i Biskopsgården, Göteborg. I en serie i tre delar får du höra polisernas berättelse om mordnatten, anhörigas sorg och ett vittnes möte med den misstänkta mördaren. Berättelsen belyser även det långvariga gängkriget som skakat området i tio år och krävt 20 liv samt den bevisning som ledde till att en 17-åring fälldes för brottet.


Gamlestadsmordet och de krypterade telefonerna

I maj 2020 skjuts en 33-årig man till döds på öppen gata i Gamlestaden i Göteborg. Mannen har koppling till gängkonflikten i Biskopsgården och mordutredningen kommer att utmärka sig i svensk kriminalhistoria. I jakten på mördarna kommer polis och åklagare komma över material från den krypterade kommunikationstjänsten Encrochat som kommer leda dom till gärningsmännen och med hjälp av Encrochat kommer polisen kunna avslöja hur en stor grupp människor under lång tid planerat att mörda flera personer.


Håkan Hellström – från Jazzhuset till Ullevi

Efter en pandemin – som kändes som en evighet – ställde sig Håkan Hellström 2022 återigen på Ulleviscenen. Det här är berättelsen om hur den unga musikkillen från Västra Frölunda blivit en av Sveriges absolut största artister.