Pixbo fick stryk även i andra semifinalen

Det vill sig inte för de regerande mästarna. Det blev förlust (4-2) även i den andra semin. Nu väntar matchen som kan bli direkt avgörande.

|

Pixbos damer gick för revansch efter att i fredags ha förlorat den första semi-finalomgången med 6-2. Det började bra. Redan efter 27 sekunder nätade Josefin Wålinder för sitt Pixbo efter att ha förvaltat passningen från Lisa Andebratt, ett resultat som stod sig perioden ut. Men direkt i den andra perioden svarade Iksu. Emelie Wibron behövde en dryg minut på sig, sedan var det utjämnat inför de 262 personerna i Wallenstamhallen i Mölnlycke. Och som om det inte räckte slog samma Wibron till drygt fem minuter senare och gjorde 2-1 till gästerna, som tidigare tog hem grundserien i överlägsen stil. I början av tredje inledde norrlänningarna med att göra 3-1 efter knappt två minuter och spädde sedan på till 4-1 efter en knapp kvart. Med drygt två och en halv minut kvar reducerade Pixbo till 2-4 genom veteranen Isbaell Krantz. Bäst av fem semimöten vinner. Iksu leder nu med 2-0 i matcher. På tisdag väntar ett tredje och möjligen avgörande möte i Umeå mellan de båda tungviktarna.