Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Petronella Helgegren framför den nya gallerian i Mölndal som snart står klar.

Petronella om byggboomen i Mölndal: ”Vi har väntat i flera år”

Den nya stadskärnan i Mölndal har blivit en riktig snackis. Mölndalsbon Petronella Helgegren är övertygad om att höstens öppnande av den nya stora gallerian kommer göra staden till en knutpunkt mellan Göteborg och Kungsbacka. Och nu pratar allt fler om att flytta hit.

Det står allt annat än still i Mölndal för tillfället. Byggarbetsplatsernas närvaro är påtaglig men de som tar en promenad genom centrum kan också se att det mesta sakta men säkert börjar bli klart.

”Kommer ha ett helt annat Mölndal”

I september öppnar den nya moderna gallerian med plats för 70 butiker. Runt omkring börjar höga lägenhetsbyggnader stå klara för inflyttning. Mölndalsbon Petronella Helgegren är lyrisk när hon beskriver stadskärnans uppsving. Hon har bott i kommunen nästan hela sitt liv och pratar om en efterlängtad positiv förändring.

– Det är det här vi som bor här har väntat på i många, många år. Bekanta till mig som också är Mölndalsbor har diskuterat detta länge och när allt står klart tror jag vi kommer ha ett helt annat Mölndal. Ett Mölndal med en egen stadskänsla och större charm, säger hon.

Flera nya bostadsrätter står snart redo i Mölndals innerstad.
Flera nya bostadsrätter står snart redo i Mölndals innerstad.

”Känns helt fantastiskt”

I dag arbetar Petronella Helgegren som säljkoordinator på Fastighetsbyråns kontor i Mölndal. I sin nära kontakt med både mäklare och bostadssökande har hon, förutom sin egen lokalkännedom, en tydlig insyn i hur förändringens vindar blåser i staden.

– Det har alltid gått mycket kollektivtrafik till Mölndal men själva centrum har inte fått så mycket uppmärksamhet från dem som inte bor här. Att det öppnar 70 nya butiker och många nya restauranger och kaféer känns helt fantastiskt, säger hon.

Nytt stadsbibliotek

Bara ett stenkast från den nya gallerians fasader ligger Mölndals nyöppnade moderna stadsbibliotek. Biblioteket har sedan det öppnade i december också haft en effekt på stadskärnan, säger Petronella Helgegren.

– Det är jättefräscha lokaler och det finns rum där man kan stänga om sig. Och så är det mycket mer barnfamiljer där nu än vad det har varit tidigare.

Fler pratar om Mölndal

I den nya stadskärnan har Mölndals Stad planerat för hundratals nya lägenheter. Men innerstaden är bara en av flera byggarbetsplatser runt om i kommunen just nu. Enligt Petronella Helgegren har allt fler börjat prata om att låta nästa flyttlass gå till hennes hemstad. Utvecklingen av Mölndal lockar.

– Senast i går pratade jag med en som tyckte priserna var för höga inne i Göteborg, men som nu fått upp ögonen för Mölndal. Och jag har flera vänner och bekanta som diskuterar att flytta hit, vilket faktiskt inte hänt tidigare, säger hon och avslutar:

– Det är hur kul som helst. Och väldigt spännande.