Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Petrit Zhubi klar för Gais

Gais presenterade på fredagen Petrit Zhubi, 25, som sitt senaste nyförvärv. Han kommer närmast från spel i Åtvidaberg.

- Jag har antagit utmaningen, tycker Gais förtjänar att vara i allsvenska finrummet. Gais som när vi träffades presenterade ett bra alternativ. Det känns som en familjär klubb som jag fick ett bra intryck av, säger han.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Redan i somras ville Gais låna Petrit men då sa Åtvidaberg nej. För Zhubi blir övergången till Gais en nytändning efter ett tuffare år i Åtvidaberg.

- Kändes som det var lite stopp i utvecklingen i Åtvidaberg i år. Även om du är 25 år så kan du utveckla dig själv. Så jag ser fram emot det här, säger han.

I år gjorde Petrit Zhubi två matcher från start och 19 inhopp, tre poäng (1+2) på matcherna. Till Gais har han värvats in som en offensiv kraft. Som kan spela på kanterna, som en spetsanfallare eller i hans egen favoritroll, centralt.

- Den fria rollen i mitten, tian, den är fin alltså, den är skön, säger Petrit och skrattar.

Sportchefen Jonas Lundén beskriver sitt senaste nyförvärv som en spelartyp som saknas i dagens trupp.

- Väldigt duktig en mot en, offensiv kraft som vi hoppas få mycket glädje av nästa år. I rätt ålder och bra kille som kommer från närområdet. Så det är bra på många sätt, säger han.

Petrit Zhubi sitter på ett utgående kontrakt med Åtvidaberg och Gais slipper således köpa loss spelaren från ett kontrakt.

På presskonferensen meddelade även Gais ordförande Tomas Andersson att Gais klarar elitlicensen för nästa år. GP har tidigare rapporterat om att klubben kommer klara licensen men nu är det alltså officiellt.

- Det är jävligt gött. Det är alltid så att det inte är klart förrän "the fat lady sings". Man vill ha det på papper. Så nu kan vi köra på framåt, säger han.

- Men det här är ett långsiktigt arbete, över fler år framåt och vi får ta det år för år. Om det är fem steg vi måste klara så har vi nu kanske klarat steg ett och två nu, fortsätter han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.