Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Petra Mede.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Petra Mede aktuell för Eurovision-jubileum

Petra Mede kan göra comeback i Eurovision. Hon ingår i ett förslag att leda jubileumsprogrammet Eurovision Song Contest 60 år tillsammans med komikern Graham Norton. Kalaset sänds från Royal Albert Hall i London.

Nästa år fyller Eurovision Song Contest 60 år. Enligt Tune.be firas det med en jubileumssändning från Royal Albert Hall i London.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Petra Mede och den brittiska komikern Graham Norton kan bli aktuella att leda den BBC-producerade sändningen.

Enligt Madeleine Sinding-Larsen på SVT Kommunikation finns det flera olika programförslag hos EBU. I ett av dem ingår Mede och Norton som förslag på programledare.

- Besked vilket programförslag som går igenom ​kommer inom kort, säger Madeleine Sinding-Larsen.

Jubileet kommer att sändas i radio- och tv-unionens (EBU) alla kanaler i Europa. Norton är inte ny i sammanhanget. Han har kommenterat Eurovision Song Contest för Storbritannien de senast sex åren.

Än så länge finns det inga uppgifter om vad jubileumsprogrammet kommer att innehålla. Men Tuner.be skriver att det blir kära återseenden för tv-publiken. Ett rykte är att svenska Loreen ska sjunga. Det är heller inte känt när programmet ska sändas.

I maj nästa år hålls den 60:e upplagan av Eurovision Song Contest i Wien i Österrike sedan Conchita Wurst vann i Danmark i våras.

GP har sökt Petra Mede som avböjt att kommentera.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.