Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pepparkakskvarter peppar för nytt bostadsområde i Tuve

Svensk Fastighetsförmedling och Wästbygg Projektledning Sverige AB planerar bygget av cirka 160 nya bostäder, ett stenkast från Tuve Torg vid namn Kvarteret Tuvebo. För att visualisera det nya, attraktiva området byggde Tuvebagarn Thomas ett juligt pepparkakskvarter.

Mitt i Tuve, 400 meter från torget, planeras de 160 trivsamma bostadsrätterna i olika storlekar. Det rör sig om attraktiva lägenheter mellan 1-4 rum. Kvarteret Tuvebo siktar på säljsstart under början av 2018 och att det första spadtaget ska ske under våren 2018 om allt går enligt planerna. Kvarteret TuveBo ingår i projektet BoStad2021 som är ett samarbete mellan privata, kooperativa och kommunala byggaktörer och Göteborgs Stad för att bygga 7 000 nya bostäder till Göteborgs 400-årsjubiluem 2021.

– Det ska bli kul och spännande att förmedla bostäderna i TuveBo. Vi är glada att vi har fått förtroende av Wästbygg. Intresset är stort från kunderna och många är glada att det ska byggas mer nya bostäder i Tuve. Det är många Tuvebor som vill flytta inom området.

 
 

Pepparkakskvarter för välgörenhet

Innan det första spadtaget ens har gått i marken för det nya området, har ett unikt pepparkakshus redan byggts upp för att illustrera området. Det är Tuvebagaren Thomas som utifrån skisser inte bara byggt ett hus i pepparkaka, utan han har byggt upp ett helt kvarter. Projektet startades av Svensk Fastighetsförmedlingen och gick ut på att samla in pengar till Musikhjälpen via en budgivning, där årets tema är ”Barn är inte till Salu”.

– Pepparkakshuset visades under julmarknaden i Tuve och bagaren gjorde ett kanonjobb. Att alla pengar från auktionen oavkortat gick till Musikhjälpen känns väldigt bra.

Nära till handel och natur

Hjärtat i Tuve är Tuve Torg där du hittar matvarubutiker, frisörer, caféer och restauranger. Till och från Tuve tar du dig enkelt med kollektivtrafiken och på 20 minuter åker du med bussen till centrala Götebor. Samtidigt är det bara ett stenkast till Göteborgs största parkområde Hisingsparken. Där kan du njuta av naturen på promenadstigar, i motionsspåret eller på en solig bänk vid Slätta damm.