Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Pensionärspartiet i konkurs

Pensionärspartiet i Göteborg har begärt sig i konkurs. - Jag har fått nog. Det finns för mycket falskhet i politiken, säger ordföranden Leif Svensson.
Partiet är inte bland de större.
Av konkursansökan framgår att partiet hade 25 medlemmar som betalat årsavgiften förra året.
Ambitionerna har dock varit större. Inför valet 2002 uppgav partiet att det var representerat i regionfullmäktige i Västra Götaland, räknade med att komma in i kommunfullmäktige i Göteborg och att på sikt få 20-25 procent i riksdagen.
Nu blir det väl aldrig så.
Det mandat partiet ansåg sig ha fått 1998 erhöll det i valsamverkan med det då nystartade Sjukvårdspartiet. Pensionärspartiets Sonja Gustafsson hamnade i regionfullmäktige men blev sedan medlem i Sjukvårdspartiet.
Pensionärspartiet har dock ansett sig ha rätt till partistödet - 168 000 kronor per år - för hennes första mandatperiod. För att få sina pengar stämde Pensionärspartiet Sjukvårdspartiet inför Vänersborgs tingsrätt.
För ett par veckor sedan kom domen.
Pensionärspartiet förlorade.
- Vi ska betala deras rättegångskostnader på hundratusen kronor. Men vi har inga pengar. Vi är pensionärer, säger Leif Svensson, 72 år.
Så nu är det slut med Pensionärspartiet i Göteborg och dess framtidstro. Leif Svensson ger upp politiken.
- Det är för mycket mygel hos vissa som ställer upp. Den dagen det visas ärlighet i politiken kanske jag ställer upp igen. Men om den dagen kommer är jag väl för gammal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.