Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Pengar tillbaka för grönt hår efter frisörbesök

Efter första besöket hos frisören var håret orange och slitet. Efter andra besöket var det gult, orange och grönt. Nu får kunden delvis pengarna tillbaka.

Kvinnan gick till frisören för att avfärga håret och lägga i ny färg med slingor. Hon betalade totalt 2 300 kronor för behandlingen. Men när hon lämnade salongen var håret enligt henne orangefärgat och slitet. När hon klagade blev hon erbjuden ett återbesök. Då blev det värre. Kvinnan menar att frisören "kletade in blekningsmedel här och var i gula, orange och gröna nyanser". Kvinnan har också bilder tagna på salongen som visar hur håret såg ut efter behandlingen. Nu vill hon ha pengarna tillbaka så hon kan gå till en annan frisör.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Frisören, som hyr en stol på Scalp Studio i Malmö, menar att kunden har åstadkommit problemen själv genom att försöka färga håret på egen hand. Han menar att kunden inte alls såg ut så som hon hävdar när hon lämnade salongen. Han har också en kollega som kan intyga detta. Han säger också att han informerat kunden om att det kunde ta upp till sju behandlingar för att få ett färdigt resultat.

Ärendet hamnade hos Allmänna reklamationsnämnden (ARN), som i sitt beslut menar att kunden inte har kunnat bevisa att det är frisören som åstadkommit problemen med färgen. Men båda parter är ense om att resultatet inte blivit bra efter två behandlingar. Därför rekommenderar ARN att kvinnan ska ha 1 300 kronor tillbaka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.