Patrick Ekwall skriver självbiografi

En ny självbiografi av Patrick Ekwall ges ut i höst. I "Vill du så kan du" lovar sportjournalisten att berätta om "mörka såväl som ljusa stunder" från karriären.

ANNONS
|

Patrick Ekwall har varit verksam i 35 år och i den kommande självbiografin ska han teckna en bild av sportjournalistiken och hur den har utvecklats.

Idén till boken väcktes efter att Ekwall i höstas inte fick förlängt kontrakt med sin mångåriga uppdragsgivare TV4. Ett besked han har beskrivit som "ett slag i ansiktet med ett basebollträ".

"Efter ett abrupt slut på tv efter 23 år kände jag att det var läge att förmedla ett helt liv i sportjournalistikens tjänst. Upplevelserna, myterna, stjärnorna och det okända livet bakom ett strålkastarförsett yrke med kraftiga prestationskrav. Mörka såväl som ljusa stunder", säger han i en kommentar.

ANNONS

Samtidigt ska Patrick Ekwall skildra sin personliga resa.

"Boken är också berättelsen om att det alltid är möjligt, även om du kommer från väldigt knappa förhållanden. Vill du, så kan du. På så vis hoppas jag att boken kan verka som inspiration för andra som tror att din bakgrund stämplar dig för livet", säger han.

Patrick Ekwall har tidigare givit ut boken "Svår, svårare, Ekwall", som baserades på hans blogg.

"Vill du så kan du" ges ut den 18 september.

TT

ANNONS