Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Pappan: "Älskade dotter, livet blev alldeles för kort"

Efter ett stort sökpådrag bekräftade polisen under tisdagen att man hittat försvunna Tova, 19, död. Den unga kvinnans pappa skriver på Facebook om sorgen över att ha förlorat sin dotter.

Natten till söndag försvann 19-åriga Tova och hennes föräldrar anmälde henne försvunnen. Sedan dess har ett stort polispådrag pågått i området kring en gård söder om Hudiksvall. Under natten till tisdag kunde polisen bekräfta att man hittat en död person, och senare under dagen meddelade man att det var Tova man funnit.
 

"Älskade dotter"

Under natten till tisdagen berättade Tovas pappa om sorgen.

"Det är slut, Tova har hittats avliden. Någon har tagit hennes liv. Det är så fruktansvärt tungt och jag vet inte hur vi ska klara detta. Livet måste ju gå vidare men jag vet inte hur. Tova vår älskade dotter, ditt liv blev alldeles för kort."

GP har pratat med Tovas pappa och fått hans godkännande att publicera inlägget.
 

Tre anhållna

Tre män sitter anhållna misstänkta för mord. Ännu har polisen inte gått ut med någon information rörande de tre, annat än att de befinner sig i 20-årsåldern.

I nuläget är det också oklart vad som hänt. Polisen jobbar fortfarande på platsen.

– Vi kommer att fortsätta på platsen där vi har anträffat personen, med att vidta de åtgärder som vi behöver, säger Matilda Isaksson, vakthavande befäl vid polisen i region Mitt.

LÄS MER: Död person påträffad i sökandet efter 19-åriga Tova
 

Kyrkorna öppna under dagen

Hudiksvalls kommun uppger att man har aktiverat kommunens krisorganisaition. Församlingsgården S:t Jakobsgården i centrala Hudiksvall kommer att hålla öppet från klockan två på tisdagseftermiddagen för alla som vill samlas med anledning av det som inträffat. 

Kyrkorna i Hudiksvall och Njutånger och St Maria kappel i Iggesund kommer också att hålla öppet under dagen.