Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Oron sprider sig bland skolledare

Var fjärde chef i Ale kommun tycker sig sakna förutsättningar för att göra ett bra jobb. Efter petningen av skolchefen Annika Sjöberg fruktar den politiska oppositionen att klimatet hårdnar ytterligare.

Som GP berättade i lördags får Annika Sjöberg, sektorschefen för utbildning och kultur, lämna sin tjänst på grund av att toppolitikerna Mikael Berglund (M) och Elena Fridfelt (C) helt enkelt tappat förtroendet för henne.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Beskedet kommer kort efter att resultaten av en mycket stor medarbetarundersökning presenterats för politikerna. GP kan berätta att ett av de mest uppseendeväckande beskeden i den handlar om just ledarskap: 23 procent av cheferna i Ale delar ut betyg 1 eller 2 när det gäller deras förutsättningar för att göra ett bra jobb.

– Det är mycket oroväckande. Det har varit många chefer som slutat och vi har försökt lyfta den här frågan. Men tyvärr har vi ett kommunalråd som säger att det är bra med personalomsättning, säger oppositionsrådet Paula Örn (S).

Hon tror att den plötsliga petningen av den populära skolchefen Annika Sjöberg kan bidra till att osäkerheten sprider sig ytterligare.

– Det känns som att den som inte passar sig åker ut. Jag var med på ett stort möte med rektorer som frågade sig hur de skulle förstå det här. De tycker att de är lika ansvariga som Annika Sjöberg för skolresultaten, nu undrade de om de också ska sluta, säger Paula Örn.

Kommunalrådet Mikael Berglund (M) är inte heller helt nöjd med att var fjärde chef känner sig otillräcklig på jobbet. Han vill nu att den frågan utreds närmare. Men Mikael Berglund betonar att det inte nödvändigtvis behöver vara negativt med en viss rörlighet i organisationen.

– Visst, det är lätt att säga att det är många som slutar. Men en del av dem hade arbetat väldigt länge som chefer och då är det kanske nästan hög tid att de hittar andra utmaningar. Det är inte onaturligt på något sätt. I vissa verksamheter har vi också en stor konkurrens från det privata näringslivet, inom samhällsbyggnad till exempel.

Inom kommunens alla sektorer och staber ska man nu kika närmare på hur förutsättningarna för chefer egentligen ser ut och hur läget skulle kunna bli bättre. Någon tidsgräns för det arbetet är inte satt.

– Det finns ingen quick-fix för detta, säger Anna Flood, personalchef i Ale kommun.