Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Optronic - Nordens ledande samarbetspartner för optronikföretag

Optronic är en tjänsteleverantör som är marknadsledande i Norden inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin. Kombinationen av specialistkompetens inom optronik och en kostnadseffektiv produktion med hög kvalitet, är en av bolagets främsta framgångsfaktorer.

Optronic fokuserar på avancerad tillverkning av produkter och moduler som nyttjar optisk mätteknik. I flera decennier har man etablerat och utvecklat sin position som ledande inom utveckling och produktion av mättekniska sensorer baserade på optronik och fotonik. Inom branschen och hos företagets kunder är Optronics medarbetare erkända för sin erfarenhet, specialistkompetens och tekniska nyfikenhet. 

Ledande inom ett växande teknikområde

− Optronik är ett växande teknikområde och industrins efterfrågan på aktörer som kan utveckla, industrialisera och tillverka produkter med ett stort optronikinnehåll har ökat. Vårt helhetserbjudande ligger med andra ord helt rätt i tiden, säger Mikael Westergren, sälj-och marknadschef på Optronic.

Optronic är en stabil aktör som varit lönsam och växt organiskt sedan starten. Sedan 2019 har Optronic dessutom nya ägare, investmentbolaget Dacke Industri, som i sin tur ägs av Nordstjernan. En stabil ägarstruktur och det faktum att Optronic är verksamma inom ett av industrins främsta tillväxtområden skapar goda förutsättningar för fortsatt expansion. 

Optronic skapar trygghet för sina kunder genom att erbjuda lösningar inom hela produktlivscykeln med hjälp av sin expertis, förståelse för kundens affär och ett utpräglat ansvarstagande. 

− Vi kommer allra bäst till vår rätt när vi arbetar med kunder som har en stark produktidé och står redo att lansera sin innovation på marknaden. Vi kan hjälpa kunden att säkerställa en bra konstruktion som uppfyller önskad prestanda och samtidigt klarar den miljö den ska användas i. Tillverkningsvänlighet, optimering av kostnadsbilden samt se till så att kundens målpris innehålls är viktiga faktorer för oss.  Serietillverkningen av kundens produkter sker i vår egen produktionsanläggning i Skellefteå. Jag vill påstå att vi definitivt har förmågan att förstå våra kunders behov och omvandla det till produktions- och kostnadseffektiva lösningar, säger Mikael Westergren.

Globalt nätverk av konkurrenskraftiga leverantörer

Optronics produktion är baserad i Skellefteå, där de kombinerar specialistkompetens inom optronik med ändamålsenliga produktionslokaler av hög kvalitet. Optronic har även kretskortstillverkning med tillgång till två kompletta ytmonteringslinor och fullödig prototyptillverkning.

− En av våra främsta framgångsfaktorer är vårt globala nätverk av konkurrenskraftiga leverantörer inom samtliga produktområden, med särskilt fokus på optik i lågkostnadsländer. Vi har genomfört ett flertal framgångsrika projekt där vi hjälpt kunden att få ner produktionskostnaden på sina produkter, säger Mikael Westergren.

Läs mer om Optronic här