Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Många. En skolklass? Nya programledarna i Razzel? Nej, bara några ur skivaktuella musikkollektivet Moder Jords Massiva.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ondska på svenska från <br>Moder Jords Massiva

Det fredliga musikkollektivet Moder Jords Massiva är tillbaks. Med en platta fylld av elektronika. Och ren ondska.
They're loud and they're back, som nån i Killinggänget sade om ett helt annat band men som funkar nästan lika bra på Moder Jord och hennes många massiva medlemmar. För dom är tillbaka. Och dom är många. Ibland 13 personer och ibland 17 eller kanske 20 personer, lite beronde på hur många som har möjlighet ställa upp.
- Men alla tillför något, alla fyller en funktion, poängterar Kalle Bäcclund, en av de fem bandmedlemmar som producerat nya plattan Ren ondska, den första sedan trilogin Ur djupen, I jorden och Från luften.
- Det här är en stramare, långsammare och mer elektronisk platta än våra tidigare, mycket av dub- och reggaeinfluenserna har försvunnit.
Så var kommer den rena ondskan in?
- Bra fråga. Ambitionen var att göra en kompromisslös skiva, det är inte becksvart men ett visst mörker svävar över sångerna. Det finns ju en hel del ondska som måste bekämpas här i världen. Därmed inte sagt att det är en politisk platta, för det är det inte.
Men det är en konsekvent genomförd platta. På svenska. Första singeln Hårt väder med sång av Anna Maria Espinosa och Pelle Lindroth har trots det fått viss uppmärksamhet i både England och Frankrike.
- Tidigare har vi även sjungit på engelska och franska, och på trilogin hade vi hjälp av rappare från Uruguay som sjöng på spanska, men den här gången var målsättningen att sjunga helt på svenska. Och det lyckades vi fullfölja, säger Kalle Bäcclund.
Fika försenar plattorna
Nu väntar Kalle & co bara på att deras plattor ska levereras från tryckeriet nånstans i Europa. De har precis fått uppgift om att långtradaren är försenad.
- Plattorna är på väg med en tjeckisk lastbilschaufför, så mycket vet vi, men det går oerhört långsamt. Han stannar och fikar överallt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.