Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Omfattande knarkrazzia i Göteborg

Polisen slog tidigt på tisdagsmorgonen till mot ett antal ynglingar i åldern 16 till 22 år. De misstänks vara inblandade i narkotikaförsäljning och omfattande bedrägerier.

Det omfattande tillslaget genomfördes tidigt på tisdagsmorgonen på ett antal adresser i Västra Frölunda. Totalt deltog 125 poliser i insatsen som ledde till att en mängd unga personer hämtades till förhör och anhölls senare.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Polisen vill dock inte gå in på hur många det rör sig om.

– Utredningen är belagd med yppandeförbud, men tillslaget har varit planerat sedan en tid tillbaka. Vi kan inte utesluta fler frihetsberövanden längre fram, säger Jan Schütt, kommissarie på polisen i Frölunda.

I samband med tillslagen gjordes ett antal narkotika- och vapenbeslag som enligt polisen stärker misstanken mot de inblandade. Vilken typ av narkotika - eller mängden - som beslagtagits vill polisen dock inte berätta.

En handfull personer tros ha lett och dirigerat narkotikaförsäljning i området, medan de övriga har agerat som försäljare på en lägre nivå. Många är kända av polisen sedan tidigare, men ska inte ha någon koppling till den kända organiserade gängbrottsligheten.

– Dessa personer har organiserat sin egen brottslighet men tillhör ingen fast organisation vad vi känner till i nuläget, säger Jan Schütt.

Narkotikan ska ha sålts främst i Västra Frölunda, men det är oklart vilken väg narkotikan haft för att nå hit.

Polisen misstänker även att några av personerna gjort sig skyldiga till omfattande bedrägerier, men vill inte uppge mer än så.

Åklagaren kommer senast under fredagen att bestämma vilka som skall begäras häktade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.