Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

KTH

Debatt
2018-06-26

Varför inte äta en gratis lunch för klimatet?

DEBATT Politiska beslutsfattare bör sluta att presentera klimatpolitiken som något kostsamt. En ny sammanställning av forskningen som vi presenterar i Göteborg i dag visar nämligen att klimatåtgärder ofta ger stora nyttor. I flera fall är dessa sidonyttor klart större än åtgärdskostnaderna, skriver Mikael Karlsson, Fil dr, miljöforskare KTH, Eva Alfredsson, Fil dr, miljöforskare KTH och Nils Westling, forskningsassistent KTH.
Debatt
2018-06-10

Har vi råd att inte bygga ut de nya stambanorna snabbt?

DEBATT Persontrafiken på järnväg har fördubblats sedan vi började investera i järnvägar på 1990-talet. Tåget har tagit marknadsandelar från bil och flyg. Men nu är det fullt på spåren och fullt i tågen på de mest belastade sträckorna vilket resulterar i allt fler förseningar. Om vi inte bygger bort kapacitetsbristen snabbt kommer förseningarna att permanentas. Kostnaderna för att inte bygga ut höghastighetsbanorna i tid kan då bli stora, skriver flera professorer på KTH.
Debatt
2017-09-21

Bra havsbudget – nu krävs långsiktiga satsningar!

DEBATT Regeringens satsning på havsmiljön i årets budgetproposition är inte bara viktig, den är absolut nödvändig. Det finns ett stort behov av forskning och innovationer för en hållbar förvaltning av haven. Det breda samarbetet knutet till forskningsstationen Kristineberg i Fiskebäckskil är just en sådan bred satsning som är nödvändig. Den behöver nu även garanteras en långsiktig finansiering, skriver bland andra professor Lena Gipperth.