Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

EU

Debatt
2018-03-14

Kan det bli handelskrig?

DEBATT Att Donald Trump nu faktiskt genomför sina hot från valrörelsen borde inte förvåna någon. Att USA genom införande av tullhöjningar skjuter sig själv i foten är en annan sak. Fakta biter inte på Trump-folket. Oavsett om Sverige drabbas av ståltullarna eller inte behöver vi se om vårt hus. Nya exportmarknader måste sökas för att minska skador från eskalerande handelskonflikter, skriver Mats Hellström, före detta socialdemokratisk utrikeshandels- och EU-minister.
Debatt
2017-12-12

En avgörande vecka för svensk handel

DEBATT Svensk handel med omvärlden är grundbulten i vår ekonomi som skapar tillväxt, sysselsättning och ökat välstånd. Endast genom WTO (Världshandelsorganisationen) och en välfungerande inre marknad i EU kan våra exportföretag utvecklas och expandera. Vi är oroliga för att den tilltagande protektionismen och oron i världen hotar världshandelns utveckling och därmed Sveriges export, skriver Ann Linde (S) EU- och handelsminister och Karl-Petter Thorwaldsson Ordförande LO.

Fler kvotflyktingar får inte stänga ute andra på flykt

DEBATT EU har nu en historisk chans att rädda liv och skapa en hoppfull framtid för tusentals personer. I dag, torsdag, röstar EU-parlamentet om mitt förslag om ett kvotflyktingsystem på EU-nivå. Vi i vänstern står fast vid vår övertygelse och ambition om ett öppet Europa. Frågan är bara om vi även får med oss högern och Sveriges regering, skriver EU-parlamentariker Malin Björk (V).
Debatt
2017-04-27

EU måste ta hänsyn till människors behov

DEBATT Det är välkommet att EU lyfter upp de sociala frågorna på den politiska dagordningen. Det handlar om att göra den politik som vi har gemensamt inom unionen mer ansvarsfull. Ingen ska kunna konkurrera ut andra med hjälp av usla arbetsvillkor, lönedumpning och en arbetsmiljö som sätter människors liv och hälsa på spel. Europa ska också se till sina medborgares behov, inte bara till marknadens vinning, skriver Marita Ulvskog (S).
Debatt
2016-12-10

Ge oss en vision om en trygg framtid – befriad från populism

DEBATT Auktoritära ledare kliver fram i USA och Europa. Pekar med hela handen. Kapitaliserar på medborgarnas frustration genom att sälja enkla lösningar på komplexa problem. Det utlovas alltifrån att backa bandet, riva ingångna avtal, lämna EU till att bygga murar. Budskapet är: stäng dörren, slut samman och känn på värmen! Är någon förundrad att det säljer? skriver Poul Perris och Christer Mattsson.