Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Oklarheter bakom inställt Cortex-gig

- Varken Freddie Wadling eller arrangören ska bära hundhuvudet för det här. Det säger klassiska bandet Cortex med anledning av den inställda återföreningen.

Den 3 oktober skulle Cortex göra en spelning på Gothenburg Studios på Hisingen. Konserten var tänkt som en hyllning till bandets platta Spinal injuries från 1983 med sångaren Freddie Wadling vid mikrofonen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Plötsligt dök det på måndagskvällen upp ett meddelande på Wadlings officiella Facebook-sida.

"Jag kommer inte att medverka på den utannonserade Cortexkonserten. Jag kände inte till konserten förrän jag läste om den i tidningen. För de som eventuellt blir besvikna - rikta er besvikelse mot de personer som iscensatt detta", står det på sidan.

Läs mer: Freddie vill inte spela med Cortex

 

- Jag känner inte igen Freddies sätt att formulera sig. Han är mer ödmjuk än så, säger Gerth Svensson, när GP på tisdagen träffar övriga Cortex-medlemmar.

Bandet, med originalmedlemmarna Gerth Svensson och Uno Wall, vänner med Freddie Wadling sedan 70-talet, berättar att de repeterat i två månader och att de häromdagen var hemma hos Wadling och satte ihop en "rider" med de saker han önskade ha bakom scenen i samband med spelningen. De menar att det helt enkelt är omöjligt att han inte skulle känna till den.

Läs också: Freddie vill inte spela med Cortex

Bandet har utan framgång sökt Freddie Wadling för att reda ut vad som ligger bakom avhoppet.

De berättar att allt var klappat och klart till dess att Freddie Wadlings representant Ulf Andersson på Live Nation ville ha insyn i projektet. Andersson ska ha begärt att få ta del av budgeten och hade sedan önskemål om att Freddies gage skulle höjas.

- Ingen i det här gänget gör detta för pengarna och det var ok för oss om Freddie skulle få större delen av gaget. Vi ville bara att spelningen skulle bli av, säger bandmedlemmen Adam Wladis som spelar med Freddie Wadling även i bandet Kingdom of Evol.

"Vi är milt uttryckt väldigt bedrövade och ledsna idag. Allt har skötts under professionella former och vi har fullt förtroende för Woah Dad! som arrangör av konserten", skriver bandet på sin Facebook-sida.

Drygt 1 500-biljetter har sålts till spelningen. Biljetter som nu återlöses av arrangören.

- Vi hoppas kunna göra detta på något sätt längre fram. Musiken är värd att framföras. Vi är bara musiker, vi vill spela för vår publik utan att branschfolk förstör för oss på det här viset, säger Per Svensson som är både arg och ledsen.

GP har sökt Ulf Andersson på Live Nation för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.