Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Foto: Stefan Bennhage

Okänd man försökte dra in ung tjej i bil

Polisen i Jönköping söker nu vittnen till en händelse imorse där en flicka i 16-årsåldern ska ha ofredats. På väg till skolan ska hon ha stoppats av en man som försökt dra in henne i en bil.

Händelsen ska ha inträffat nu på torsdagsmorgonen strax innan 08. Flickan var på väg till skolan och gick på Vegagatan när den okände mannen ska ha stoppat henne. Mannen ska då ha försökt dra in henne i en röd bil som stod parkerad på gatan, enligt uppgift till polis. Tjejen ska dock ha lyckats ta sig därifrån och ta sig till skolan. Mannen ska då ha kört i riktning mot Klostergatan.

– Det finns ingen uppgift om någon skada, det fysiska han ska ha gjort är att ta tag i tjejen och försökt dra in henne i bilen, enligt uppgift till oss, säger Tommy Thorngren, presskommunikatör vid Jönköpingspolisen.

Flickan ska ha tagit sig till skolan, och därifrån larmades polis.

Förövaren beskrivs som relativt kort – flickan gör bedömningen att han inte är längre än henne själv – i 30-årsåldern och mörkhårig.

– Han tilltalar henne på ett språk hon inte känner igen, och när hon pratar med honom fortsätter han att prata på det språket. Men vi vet ju inte om han kan prata svenska, säger Thorngren.

Polisen är nu intresserade av att få in uppgifter om vem den här mannen kan vara och var han tog vägen.

– Vi tar gärna emot vittnesmål, säger Thorngren. 

Har liknande brott skett nyligen?

– I våras hade vi ett antal ärenden om att yngre flickor och pojkar blev kontaktade av okända män på väg till skolan. Men inga bekräftade, och det finns inget liknande signalement så att vi på rak arm kan koppla dagens ärende till andra. 

Rektorn på flickans skola säger till Jönköpings-Posten att flickan mår bra under omständigheterna, och att man nu tittar på tryggheten på och omkring skola. Samtidigt uppmanar man alla elever till försiktighet.

Polisen når man på telefonnummer 114 14.