Öis tog första hemmasegern

Öis gick ut i rasande fart och fick snabb utdelning mot Degerfors. En inledning som räckte till årets första hemmaseger. – Riktigt skönt med en seger, säger Sebastian Ohlsson.

ANNONS
|

Efter att ha tagit första segern för året mot Assyriska för en vecka sedan var det ett inspirerat Öis, utan mittbacken Johan Hammar som blev pappa bara timmar före avspark, som kom ut inför hemmapubliken på Gamla Ullevi.

Man visade upp ett vägvinnande passningsspel och skapade flera farliga chanser och utdelningen kom tidigt.

Redan i den 17:e minuten satte Fredrik Björck 1-0 efter hörna och med halvtimman spelad kom nästa mål. Kvicke Daniel Paulson bröt in från högerkanten och smällde med ett hårt lågt skott in 2-0 vid första stolpen.

– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek där vi hade grym rörelse och bra tryck i försvarsspelet. Det kunde stått 3-0 eller 4-0 i stället, så det var lite besvikelse när vi gick in i paus.

ANNONS

I den andra halvleken reste sig Degerfors och pressade stundtals tillbaka Öis. Men i stället var det Öis som fick utdelning.

Sebastian Ohlsson, som avgjorde mot Assyriska, fick bollen på vänsterkanten. Han avancerade in centralt och smekte med en elegant curl bollen vid den bortre stolpen till 3-1.

– Den satt riktigt skönt. Jag kände direkt när jag sköt att den skulle sitta, säger Ohlsson.

Öis har nu tagit sju poäng på sina första fyra matcher och ligger på femte plats i superettan.

– Den här starten får vi absolut vara nöjda med. Det är bättre än senast vi var i superettan så det känns självklart bra, säger Ohlsson och tillägger:

– Det är bara att ta en match i taget för vi behöver alla poäng vi kan få.

Härnäst väntar hett derby mot Gais på lördag och dit kommer ett laddat Öis.

– Jag kommer hellre dit med två raka segrar än två förluster i bagaget. Så det är självklart en positiv stämning laget och formen är bara på väg att bli bättre, säger Sebatsian Ohlsson.

ANNONS