Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

OG-medlem häktad för rån

En 32-årig medlem i Original Gangsters häktades på måndagen för utpressning alternativt rån. Vilken anknytning han har till lokalen i Högsbo, som var full med sprängmedel, vill åklagaren dock inte avslöja.
I fredags kväll gjorde polisen husrannsakan i en garageliknande byggnad på Fältspatsgatan. Förhoppningen var att hitta vapen, som disponeras av det kriminella gänget OG.
Resultatet blev ett annat. Flera kilo dynamit och tändanordningar påträffades.
Tidigare under dagen hade 32-åringen anhållits. Han är känd för grov brottslighet och lär också ha kunskaper i hantering av explosivt material. Mannen figurerade bland annat i en utredning år 2001, när ett mycket stort parti sprängmedel förvarades i en lägenhet på Godvädersgatan.

Det fick till följd att halva Länsmansgården utrymdes i samband med polisens tillslag.
- Jag kan i dagsläget inte säga om eller hur det här mannen skulle vara kopplad till fastigheten i Högsbo, konstaterar kammaråklagare Thomas Ahlstrand.
Så ni har ingen uttalat misstänkt för dynamitinnehavet?
- Nej, men där är det väl först och främst naturligt att höra den person som står på kontraktet. Och det är inte 32-åringen, betonar Ahlstrand.
I ärendet sitter redan Original Gangsters ledare Denho Acar frihetsberövad. Han och 32-åringen anklagas för att ha pressat pengar, runt 70 000 kronor, från en yngre kille från Västra Frölunda.
Målet innehåller dessutom brandbombsattacken mot Café Vasa i november. I den delen är två OG-sympatisörer häktade, en 26-åring och en 31-åring.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.