Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

OG-ledaren Acar häktad

GÖTEBORG: Denho Acar, 32-årig ledare för Original Gangsters, häktades igår av Göteborgs tingsrätt. Han är misstänkt för anstiftan till mordbrand.

10 november kastades en flaska med brännbar vätska genom en krossad ruta till Café Vasa på Vasagatan. Den så kallade molotovcocktailen orsakade materiella skador, men någon riktig brand utbröt aldrig.
Ett par dagar senare häktades en 26-årig man med kopplingar till Original Gangsters (OG) på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Mannen, som fortfarande sitter frihetsberövad, anses av polisen i Göteborg vara springpojke till Denho Acar.
I tisdags greps Acar och en 31-åring från Västra Frölunda. Polisen tror att de två beordrat attentatet mot kaféet.
Denho Acar häktades i går som skäligen misstänkt, vilket är den lägre graden av misstanke. Rubriceringen är anstiftan till och medhjälp till mordbrand.
31-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordbrand. Båda förnekar brott.
Acar släpptes så sent som 9 augusti från ett femårigt fängelsestraff för grovt rån i Södertälje. Han greps tre veckor senare misstänkt för grovt vapenbrott men utredningen mot honom lades ner. Tre andra personer med anknytning till OG dömdes av tingsrätten för vapenbrott.
Kaféet som utsattes för försöket till mordbrand ägdes tidigare av en person som ligger i fejd med OG.
Den 24-årige företagaren hävdar att han varit utsatt för utpressning. Han har också haft intressen i en pizzeria i Lerum som beskjutits tidigare i höst. En av hans bröder har blivit utsatt för misshandel av en nyckelperson inom Original Gangsters.
I förra veckan sprängdes en bil som Acar brukar använda i Gamlestaden, den är registrerad på en av hans släktingar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.