Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

OG-ledare efterlyst igen

Original Gangsters ledare Denho Acar muckade från fängelse i början av augusti. Nu riskerar han att gripas igen - för tredje gången på kort tid.

Först ett grovt vapenbrott på Heden och en utpressning mot en företagare i Partille. Därefter anklagelser om anstiftan till mordbrand på Café Vasa. Vid inget av dessa tillfällen har bevisningen räckt fram till en rättegång.
I förra veckan släpptes 32-åringen, eftersom tingsrätten inte tyckte det fanns anledning att ha honom frihetsberövad längre.
Detta beslut överklagades dock av kammaråklagare Thomas Ahlstrand. Och hovrätten delade hans uppfattning om att Acar borde fortsätta förvaras i häkte.
- Man kan säga att jag var djupt angelägen om att få en ändring till stånd. Jag menar att vi har tillräckligt med material för att hålla honom inlåst, konstaterar Ahlstrand.

Ny förhandling väntar
Denho Acar är alltså efterlyst och om - eller när - han dyker upp igen, kommer en ny förhandling att genomföras.
OG-bossen finns med på den lista över 100 multikriminella, som rikspolisen tilldelats 120 miljoner för att punktmarkera. Därav den flitiga uppvaktningen.
Till skillnad från de flesta kamrater, som alltid tiger i förhör, har Acar gett sin version av attacken mot restaurangen på Vasagatan:
- Han lämnar en berättelse som beskriver den här kvällen. Den stämmer ganska väl överens med andra iakttagelser som är gjorda, förklarar Thomas Ahlstrand.

Ytterligare två män med anknytning till Original Gangsters ingår i ärendet, dels en 26-åring från Angered, dels en 31-åring från Frölunda.
Den 32-åring OG-medlem från Majorna som också figurerat i målet är temporärt avförd ur utredningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.