Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nytt svenskt rekord

Vendela Sörensson från Hönö är ny svensk rekordhållare för juniorer i luftpistolsskytte. Detta efter att hon har skjutit 385 av 400 poäng.

18-åriga Vendela Sörensson tillhör de bästa i landet, ja de bästa i världen i sin gren. Resultatet hade räckt till både EM och VM-guld vid de senaste tävlingarna. Vid senaste OS i London hade det räckt till en finalplats.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag var extremt nervös innan. Vid sista skottet var jag väldigt knäsvag och då fattade jag vad jag hade gjort, säger hon.

Sedan hon var nio år gammal har hon hållit på med skytte. Ett kompisgäng började för att det var kul. Kompisarna slutade men Vendela fortsatte.

– Det har ju gått ganska så bra, säger hon.

Vid tävlingen om man kommer över en viss poängnivå får man 500 kronor. Tidigare under dagen hade en äldre herre skjutit 377 poäng och såg ut att vinna tävlingen. Innan det var Vendelas tur slog de vad. Sköt hon över 380 poäng skulle hon få 500 kronor även av den äldre herren.

– Det var ganska roligt. Han klappade mig på axeln efteråt och berömde mig, säger hon.

Nästa mål för skyttetalangen är J-EM i februari. Målet är att sluta högst på pallen.

– Förra året gick min pistol sönder precis innan EM. Då gjorde jag min kanske sämsta insats så det har jag förträngt nu, säger hon med ett skratt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.