Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nytt måkalas när Öis slog Halmia

I veckan förlängde han kontraktet med Öis. På lördagen gjorde han sitt andra hattrick för säsongen – och i karriären. – Jag tror det syns på mitt spel att jag mår bra här, säger William Atashkadeh.

Öis befäste i går sin kvalplats när man skåpade ut bottenlaget Halmia. William Atashkade satte 1–0 efter drygt 20 minuter - elegant framnickad av George Mourad.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det har vuxit, mitt samarbete med George. Vi fördelar spelet bra mellan varandra, jag är mer snabb och han är mer en target som fördelar bollen och är bra på huvudet, säger William Atashkadeh.

Mourad assisterade sedan Daniel Paulson till både 2–0 och 3–0 före paus. Den andra halvleken inleddes med en oväntad reducering av Halmia, innan Atashkadeh klev fram igen. Han satte fyran efter vackert förarbete av Björn Anklev – och 5–1 efter en djupledsrush och en skicklig touch förbi Halmiamålvakten Marcus Sahlman.

Därmed var hatttricket fullbordat – hans andra i karriären. Det första kom mot Kristianstad i somras och nu har "Wille" gjort 17 mål den här säsongen. Med det toppar han seriens skytteliga tillsammans med Trelleborgs Salif Camara Jönsson.

– Jag har inte riktigt koll på det. Men det är klart att det känns bra, det är därför jag är här, för att göra mål.

Han förlängde nyligen sitt kontrakt med Öis till att gälla över 2017.

– Jag trivs här och jag trivs i Göteborg och vill stanna här, så det var inget svårt val egentligen. Jag vill ju gå upp med Öis, om det inte blir i år så i framtiden. Det är en bra förening och jag trivs med grabbarna. Det var ett självklart val.

Finns det också en tanke om att Öis ska få ersättning om någon klubb vill värva dig?

– Ska jag vara helt ärligt så har jag inte tänkt så. Jag hade väl inte jättehöga förväntningar inför säsongen, det var min första på väldigt länge. Det är skönt att allt har hållit och att det går bra för mig och laget. Jag vet inte hur andra klubbar ställer sig till mig, det är väl inte så ofta som man köper en division 1-spelare. Vi får se helt enkelt, jag är nöjd med mitt val och att vara här.

Ni är elva poäng efter Trelleborg i täten – är det att behålla kvalplatsen som gäller nu?

– Ja, man har väl insett det. Trelleborg, herregud, man trodde att de skulle börja tappa efter uppehållet men det är ju helt sjukt. Det är bara att gratulera. De har gjort det bra, och det finns inte att de tappar det nu.

Ni måste med andra ord spara det bästa till sist?

– Ja så är det, men det gäller att komma in i kvalet med en skön känsla också. Så man kan inte bara ligga och vänta på det utan vi måste köra hela vägen.