Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nytt gripande i mordfall i Malmö

Polisen har gripit en 23-årig man som misstänks för inblandning i en av de åtta senaste dödsskjutningarna i Malmö.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det var ett mord i november förra året på en 31-årig man inne på ett taxikontor i staden. Den gripne är misstänkt för medhjälp till mord, enligt ett pressmeddelande från polisen.

Sedan tidigare sitter en man häktad som misstänkt för mordet och ytterligare en man är häktad i sin frånvaro, även han misstänkt för mord.

Fem personer inblandade

Enligt polisen är nu totalt fem personer misstänkta för inblandning i mordet. Förutom de tre nämnda är det en 32-årig man, som avtjänar straff för annat brott, och som misstänks för medhjälp. Han ska inom kort transporteras till Malmö.

Dessutom är ytterligare en person, en 25-årig man, anhållen i sin frånvaro. Även han misstänks för medhjälp.

Samtliga tre som misstänks för medhjälp har tidigare varit frihetsberövade i fallet. De begärdes då häktade, men när rätten strax före jul valde att inte häkta den förste av dem släpptes alla tre.

– Sedan dess har det hållits ett antal förhör och misstankarna mot dem har stärkts, säger spaningsledaren Bo Lundqvist.

Han räknar med att alla tre kommer att begäras häktade som misstänkta på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. Men en av männen är anhållen i sin frånvaro och tros befinna sig utomlands.

Fler kan vara inblandade

Lundqvist utesluter inte att kretsen av misstänkta i mordfallet kan komma att vidgas, men anser att polisen nu ringat in dem som främst varit inblandade och har en uppfattning om vilka roller de spelat vid mordet.

– Och den kunskapen har vi haft ett ganska långt stycke tid, säger han.

Polisen har via mannens advokat haft kontakt med den mordmisstänkte som är häktad i sin frånvaro och befinner sig utomlands. Enligt Lundqvist har man även en uppfattning var den medhjälpsmisstänkte som nu är anhållen i sin frånvaro befinner sig. Han ska ha lämnat landet snart efter det att han släpptes kort före jul.

Varför fick han inte resförbud? frågade någon på presskonferensen.

– Det kan jag inte gå in på, sade Lundqvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.