Nyhetsshowen 6 april • Fredagsquiz på en torsdag!

Programledare: Kalle Berg och Linnea Rönnqvist

Linnea Rönnqvist pratar om att FN-representanter för flera länder lämnade ett möte där Rysslands barnrättskommissionär Maria Levova-Belova höll ett tal i FN på temat “Att evakuera barn från konfliktzoner”. Anledningen är att hon anklagas för att vara ansvarig för att flera tusen ukrainska stulits från sina föräldrar och förts ut ur Ukraina till Ryssland under kriget.

Kalle Berg pratar om att Erdogan igår jämförde Sverige med Nazityskland. Och det var inte första gången han använde den referensen för att kritisera ett lands agerande – det var femte!

Och så blir det ett torsdagsquiz där Linnea Rönnqvist möter sin kollega och vän Amanda Karlsson i en rafflande uppgörelse.

LÄS OCKSÅ: FN-diplomater vägrade lyssna på efterlyst ryska

LÄS OCKSÅ: Fem gånger Erdogan drog nazistkortet

Så kan du ta del av Nyhetsshowen

Nyhetsshowen sänds live, som ljud och som video, måndag till fredag mellan kl 07.00 och 08.30. Repriser läggs även ut i efterhand som poddar.

Du kan se tv-sändningen från GP-huset, live eller i efterhand, på gp.se/nyhetsshowen. På gp.se/nyhetsshowen kan du även välja att bara lyssna på ljudet live.

Poddversionen av programmet publiceras i alla de vanligaste poddapparna, så fort sändningen är slut. Sök på Nyhetsshowen i din poddapp och prenumerera för att inte missa några avsnitt.

Apple | Spotify | RSS | Instagram | Mixlr