Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyhetsshowen 27 februari Gäst: Daniel Gillblad om AI

Programledare: Linnea Rönnqvist och Fanny Wijk

Fanny Wijk pratar om en dom i hovrätten som väckt skarp kritik i helgen. En man som stod åtalad för våldtäkt mot barn friades då domarna ansåg att det inte kunde fastslås vad brottsoffret menade med ordet “snippa”. Linnea Rönnqvist pratar om en tågolycka i Ohio som är kusligt lik filmen Vitt brus – gifter från tågvagnarna har läckt ut i ett närliggande samhälle och nu sprids oro bland invånarna att föroreningarna kan göra det farligt att bo kvar.

Och så har vi med oss AI-experten Daniel Gillblad i studion som förklarar hur oroliga vi egentligen behöver vara för framtidsdystopin att en AI med onda avsikter ska ta över världen.

LÄS OCKSÅ: Brockovich varnar för följderna efter tågkrasch

LÄS OCKSÅ: Sprid inte skrämselpropaganda om artificiell intelligens

Så kan du ta del av Nyhetsshowen

Nyhetsshowen sänds live, som ljud och som video, måndag till fredag mellan kl 07.00 och 08.30. Repriser läggs även ut i efterhand som poddar.

Du kan se tv-sändningen från GP-huset, live eller i efterhand, på gp.se/nyhetsshowen. På gp.se/nyhetsshowen kan du även välja att bara lyssna på ljudet live.

Poddversionen av programmet publiceras i alla de vanligaste poddapparna, så fort sändningen är slut. Sök på Nyhetsshowen i din poddapp och prenumerera för att inte missa några avsnitt.

Apple | Spotify | RSS | Instagram | Mixlr