Nyhetsshowen 24 oktober • Gäst: Kristina Alstam om unga och gängkriminalitet

Programledare: Fanny Wijk och Linnea Rönnqvist.

ANNONS
|

Linnea Rönnqvist pratar om att Turkiets president Erdogan igår undertecknade protokollet om Sveriges Nato ansökan. Nu ligger bollen hos det turkiska parlamentet att besluta om det svenska medlemskapet.

Hon pratar också om att ”på tapeten djuret” vägglöss inte bara verkar vara ovälkomna gäster utan också potentiella brottsutredare.

Fanny Wijk pratar om det fartyg som läcker olja i havet utanför Sölvesborg efter att det gick på grund på söndagen. Nu arbetar man febrilt med att sanera efter läckaget.

Hon berättar också om fallet med familjen i Söderhamn som vårdats för allvarliga förgiftningssymptom och där ett av barnen avlidit. Trots omfattade tester är orsaken bakom symptomen fortfarande ett mysterium.

ANNONS

Programmet gästas av Kristina Alstam som är lektor i socialt arbete och som kommer för att prata om hur vi bäst kan förebygga att unga dras in i gängkriminalitet.

Dessutom i bakvagnen: onödig nedskräpning på Mars, strejkbrytande halloweenfirare, olivkärnor gör ont att slänga sig på och nya jätte-satelliten överglänser stjärnor.

LÄS MER:Erdogan har presenterat svensk Nato-ansökan för turkiska parlamentet

LÄS MER:Billström pekar ut datum för Sverige i Nato

LÄS MER:USA: Erdogans Sverigebesked bra

LÄS MER:Vägglössen ökar i Europa – så undviker du att få med dem hem

LÄS MER:Hyresgäst larmade inte om vägglöss i Hisings Backa

LÄS MER:Vägglöss på Annedals äldreboende i Göteborg

LÄS MER:Kamp mot klockan när oljan sprider sig

LÄS MER:Barn på Sis-hem tvingades förvara knark i sin kropp

LÄS MER:Inga gängskjutningar i Borås – på över ett år

ANNONS