WHO: Rekord i nya bekräftade fall av covid-19

På lördagen rapporterade WHO den största ökningen av coronafall på ett dygn sedan pandemins start, skriver Reuters. Över 212 000 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats in det senaste dygnet.

ANNONS
|

På 24 timmar bekräftades 212 326 fall av coronaviruset världen över. Det är den största ökningen sedan pandemins start. Den tidigare högsta dygnssiffran uppmättes den 28 juni, och var då över 189 000.

LÄS MER:Uppfinning från Göteborg kan ta död på coronavirus

LÄS MER:I Bergsjön slog coronaviruset extra hårt

Under de senaste sex veckorna har antalet bekräftade fall av coronaviruset i världen dubblerats, och den senaste veckan har strax över en miljon fall bekräftats. På fredagen översteg dessutom siffran för antalet bekräftade fall elva miljoner världen över.

Smittspridningen ökade i högst takt i bland annat USA och Brasilien, under fredagen.

De avlidna i sviterna av coronaviruset överstiger nu 520 000 människor, närmare 130 000 av dem i USA.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS