En ungersk kvinna vaccineras mot covid-19. Arkivbild.
En ungersk kvinna vaccineras mot covid-19. Arkivbild. Bild: Marton Monus/AP/TT

EU säkrar ytterligare 300 miljoner vaccindoser

ANNONS

EU har kommit överens med läkemedelsbolagen Pfizer och Biontech om leveranser av ytterligare 300 miljoner doser covid-19-vaccin, meddelar EU-kommissionen.

Unionen säkrade 300 miljoner doser av Pfizer-Biontechs vaccin i november. Och uppgav tidigare på måndagen att en preliminär överenskommelse nåtts om lika många till. Det avtalet är nu färdigförhandlat.

En EU-förhandlare säger att enskilda EU-länder har lagt in beställningar på 200 miljoner doser som inom ramen för det nya avtalet ska levereras i år, medan förhandlingar pågår om när de övriga 100 miljoner doserna ska levereras.

– Samtal med EU-kommissionen pågår, säger en talesperson för Pfizer.

Det har stormat kring kommissionen de senaste veckorna med kritik mot att vaccintillverkare, däribland Pfizer, aviserat förseningar i sina leveranser.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS