Hundratals ut besättningen på det franska hangarfartyget Charles de Gaulle har testats positivt för coronaviruset. Arkivbild.
Hundratals ut besättningen på det franska hangarfartyget Charles de Gaulle har testats positivt för coronaviruset. Arkivbild. Bild: Daniel Cole/AP/TT

Corona på hangarfartyg – närmare 700 smittade

ANNONS

Antalet smittade besättningsmän från det franska hangarfartyget Charles de Gaulle växer. Nu har 668 personer från fartyget och en medföljande fregatt testats positivt för coronaviruset.

Av de smittade vårdas ett 30-tal personer på sjukhus, varav en person på intensivvårdsavdelningen, enligt försvarsdepartementet.

Hittills har 1 767 personer testats. Provsvaren är ännu inte klara för omkring 30 procent av de testade.

I förra veckan beslutades det att hangarfartyget, som kan transportera 2 000 personer, skulle vända tillbaka till den franska kuststaden Toulon tidigare än planerat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS