Viltolycka utanför Falköping med buss och bil

En älg blev påkörd av en buss och därefter en personbil på vägen mellan Falköping och Skövde. Trafiken stod still under en halvtimme i väntan på en jägare som kunde frakta bort älgen.

ANNONS

Olyckan skedde sent på söndagseftermiddagen. En buss körde på en älg, som då kastades över till det andra körfältet. En mötande personbil kolliderade då också med älgen.

Ingen som färdades i bussen eller personbilden skadades. Den avlidna älgen låg kvar på vägen och stoppade trafiken i båda riktningar under 30 minuter, varefter den kunde lastas på en släpkärra och forslas bort.

– Det är inte helt ovanligt att det sker viltolyckor på den här vägen, eftersom mycket vilt rör sig där, säger Christian Velander på Samhällsskydd Mellersta Skaraborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS