Vikarie polisanmäls efter bråk i klassrum

En vikarie på en skola i Västra Hisingen har fått sluta med omedelbar verkan efter en incident som ska ha skett under en lektion.  – Vi bedömer detta som väldigt allvarligt, säger skolans rektor.

ANNONS
|

Det var i onsdags som det kom till skolpersonalens kännedom att en vikarie som arbetade på skolan hade hamnat i en konflikt med några av eleverna under en lektion.

– Vi har fått veta att det uppstått konflikter i klassrummet mellan eleverna och vikarien och vi bedömer dem som väldigt allvarliga. Jag är på väg till polisen nu för att anmäla detta, sa rektorn i går efter att skolledningen suttit i ett extrainsatt möte med anledning av det inträffade.

"Ord mot ord"

Hon vill inte gå in på några detaljer om den eventuella incidenten av rädsla för att försvåra den kommande polisutredningen.

ANNONS

Enligt rektorn finns det meningsskiljaktigheter kring vad som hänt.

– Det är lite ord mot ord. Eleverna ska ha haft problem med att ta tillsägningar av vikarien. Men det finns en handlingsplan om hur man som vikarie ska agera i en sådan situation, säger hon.

Fick gå hem omedelbart

Vikarien är timanställd och har jobbat på skolan en kort tid. Efter att uppgifterna om incidenten i klassrummet kom till skolans kännedom fick vikarien gå hem med omedelbar verkan.

– Personen var anställd via oss och kommer inte att fortsätta att arbeta här, säger hon.

Eleverna kallades till samtal strax efter att händelsen hade uppstått och skolan

kontaktade också elevernas vårdnadshavare för att informera dem om händelsen.

– Vi har bett dem att prata med sina barn och återkoppla till oss om vad de fått höra, säger rektorn.

Vikarien ensam med barnen

Under större delen av lektionen ska en annan pedagog ha varit med i klassrummet och det ska då ha varit en lugn stämning bland eleverna.

– Det var i slutet av lektionen som konflikterna ska ha uppstått och då var vikarien ensam med barnen, säger rektorn.

ANNONS

Eleverna i klassen går i mellanstadiet. GP har varit i kontakt med polisen som ännu inte kunnat uttala sig om den anmälan som ska ha gjorts.

ANNONS