Videoveckan som gått: Vecka 22

GP listar de fem videor som fått flest visningar den senaste veckan.

ANNONS
|

Så kan du logga in på gp.se

Har du aldrig loggat in på gp.se tidigare men vill komma igång? Du som läser detta har förmodligen kommit vägen från papperstidningen. För att hjälpa dig att logga in digitalt har vi gjort en samlingssida med instruktioner för hur du kommer igång.

Följ denna länk för att ta dig till vår komma igång-guide.

Kraftig brand på förskola i Brämaregården

Leken fick hastigt avbrytas när en brand bröt ut på en förskola i Brämaregården häromdagen. Inga barn eller personal kom till skada, men branden blev omfattande och tog flera timmar för räddningstjänsten att släcka.

LÄS MER:Brand på förskola i Brämaregården

Här presterar eleverna bäst i Europa

Tidigare var det Finland. Nu har ett nytt land seglat upp på förstaplats i internationella skolmätningar. GP åkte till en vanlig kommunal grundskola i Estland med frågan: varför?

LÄS MER:Här presterar eleverna bäst i Europa

Demonstranter blockerade Hisingsbron

Israels attack mot ett tältläger utanför Rafah ledde till spontana demonstrationer i Göteborg under måndagen. Demonstrationerna innebar totalstopp i trafiken på Hisingsbron och i Brunnsparken.

LÄS MER:Demonstranter blockerade Hisingsbron och Brunnsparken

Svenskarnas semesterparadis brinner upp

Tusentals svenskar reser varje år till ön Rhodos. Men i år är semesterparadiset inte riktigt sig likt. Förra året drabbades ön av enorma skogsbränder, och fortfarande kämpar öborna med att bygga upp nedbrända hotell och tavernor.

ANNONS

LÄS MER:Svenskarnas semesterparadis brinner upp

Gripenplan flög över Göteborg

I samband med Veterandagen flög Jas 39 Gripen över Göteborg.

De snabba planen brukar vara svåra att fånga på film, men GP:s chefredaktör lyckades dokumentera spektaklet från Drottningtorget.

LÄS MER:Gripenplan flyger över Göteborg på Veterandagen

ANNONS