Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Venice Blomstrand har samlat in runt 33 000 till begravningen för den unge mannen som avled i en skjutning i Biskopsgården i förra veckan,
Venice Blomstrand har samlat in runt 33 000 till begravningen för den unge mannen som avled i en skjutning i Biskopsgården i förra veckan,

Venice har samlat in över 30 000 till begravning

Venice Blomstrand, 22, startade en insamling för att hjälpa till med kostnaderna för begravningen till den unge man som förra veckan sköts tills döds i Biskopsgården. Under fredagsförmiddagen hade nära 33 000 kronor samlats in.
– Vi har inte mycket pengar, men när det gäller gemenskap och samarbete så kan jag alltid räkna med det. Jag är så stolt och tacksam, säger Venice Blomstrand.

I slutet av förra veckan slutade en skottlossning med att en ung man miste livet i Biskopsgården. Venice Blomstrand, som själv är från området, är bekant med den avlidne mannens bror och berördes starkt av nyheten.

– Jag lovade honom att jag skulle göra vad jag kunde för att hjälpa till. Då visste jag inte vad, men jag ville hjälpa på något sätt.

LÄS MER: Man skjuten till döds i Göteborg

”Allt kostar”

Venice moster gick bort 2011, och hon såg då hur hennes mamma och släktingar kämpade med att få ihop pengar till begravningen.

– Stenen, varje bokstav på stenen, begravningsplatsen kostar – allt kostar! Då kom jag på idén att starta en insamling för att hjälpa familjen med kostnaderna.

När Venice startade insamlingen hade hon som mål att samla in 15 000 kronor. Den summan fick hon in redan första dagen, så hon satte ett nytt mål på 20 000, men också det uppnådde hon andra dagen.

– Då bestämde jag mig att inte sätta något nytt mål, utan bara låta folk skänka så mycket pengar som de vill. Sen dess har min mobil plingat oavbrutet med inbetalningar, säger hon.

Timmarna innan insamlingens slut hade Venice fått in nära 33 000 kronor.

– Jag är så stolt och tacksam. Pengarna kommer inte kunna ersätta honom, men de kommer kunna underlätta för familjen, säger Venice Blomstrand.

LÄS MER: Polisens teori efter mordet i Biskopsgården

Vill ha hårdare straff

Venice Blomstrand har nyligen flyttat från Biskopsgården, men har bott där hela sitt liv och har kvar familj där. Hon har länge varit engagerad i ungdomsfrågor och arbetat för att minska våldet i området. Just nu arbetar hon tillsammans med två andra vänner för att ordna en manifestation mot våldet.

– Men det behövs mer, säger hon.

– Politikerna måste komma hit och vara här längre för att se hur det verkligen är här och vilka lösningar som behövs. Polisen måste engagera sig mer och straffen måste skärpas. Som det är nu känner inte de här personerna att de har något att förlora om de bär vapen, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.