Genrebild.
Genrebild. Bild: Johan Nilsson/TT

Väpnat rån på Ica-butik – band fast personal

Två maskerade rånare slog till mot en Ica-butik i Alingsås tidigt på söndagsmorgonen. De ska ha visat upp ett vapenliknande föremål och fått med sig en summa pengar. Innan de lämnade platsen band de fast en ur butikspersonalen, enligt polisen.

ANNONS
|

Det var vid halv sju-tiden på söndagsmorgonen som polisen fick larm om ett rån mot en Ica-butik i Alingsås.

Två svartklädda, maskerade män ska ha tvingat till sig en okänd summa pengar. En av dem uppges ha haft ett vapen eller pistolliknande föremål. Enligt polisen har gärningsmännen bundit fast en ur personalen innan de lämnade platsen.

Rånoffret ska inte ha fått några fysiska skador.

– För närvarande har jag inte så mycket mer detaljer, vi befinner oss mitt uppe i den här händelsen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen, drygt en kvart efter att larmet kom in.

Han fortsätter:

– Vi har spärrat av efter att ha genomsökt lokalerna för att säkerställa att ingen är kvar. Vi håller det avspärrat tills vi får fram tekniker som ska genomföra en teknisk undersökning.

ANNONS

Kan det finnas kameraövervakning på platsen?

– Vi tittar även på det, och det finns förhoppningar om att få ut en del därifrån, säger Stefan Gustafsson.

I nuläget är det oklart hur de misstänkta gärningsmännen tog sig från platsen.

– Vi får hoppas få fram uppgifter på det, men i nuläget letar vi brett. På något vis har de tagit sig därifrån, det är inte omöjligt att de har haft något slags fordon men vi har inte säkerställt det ännu, säger Stefan Gustafsson.

Händelsen utreds som grovt rån. I nuläget är ingen gripen.

ANNONS