Räddningstjänsten i sökinsats i Svenljunga

Räddningstjänsten genomförde under söndagen en sökinsats efter två yngre män vid en sjö i Svenljunga kommun. En av dem hittades vid liv senare under kvällen, efter tre timmars letande.
– Två personer saknades. Den ene är återfunnen, den andre saknas alltjämt, säger Fredrik Lovén, räddningschef i beredskap vid Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeSvenljunga|

Räddningstjänst och ambulans larmades vid 19.30-tiden till sjön Västra Fegen. Detta sedan två personer rapporterades försvunna.

– Den senaste kontakten som någon haft med den här sällskapet var runt klockan 14. Därför påbörjades en sökinsats i ett vattendrag, säger en ledningsoperatör på SOS Alarm.

Även polisen var inkopplad i sökandet efter de två männen som är födda i början av 1990-talet:

– Vi har uppgifter om att de gett sig ut för att fiska. Vi hittade deras bil och en båttrailer, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Cirka klockan 22.30, efter tre timmar, påträffade polisen en av de eftersökta männen.

ANNONS

– Han fanns då vid strandkanten. Han var stel och kall. Han fördes omedelbart i ambulans till sjukhus, berättar Fredrik Lovén.

Räddningstjänsten avbröt sedan sin insats på platsen vid 23-tiden och ansvaret för fortsatt sökande överlämnades till polisen.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS