En biljakt mellan Halmstad och Falkenberg slutade i att en bil började brinna.
En biljakt mellan Halmstad och Falkenberg slutade i att en bil började brinna. Bild: Christian Nilsson

Polisjakt i Halland – bil började brinna

En dramatisk biljakt på vägar mellan Halmstad och Falkenberg slutade med att föraren prejade en polisbil – och sedan började hans egen bil brinna.
– Man la en spikmatta som bilen gick över, men den fortsatte köra i samma hastighet ändå, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS
|

Vid 01.30-tiden natten till tisdag såg en polispatrull norr om Halmstad en bil som framfördes mycket vårdslöst. Bilisten vägrade stanna och istället inleddes en biljakt. Förföljandet fortsatte på mindre vägar längs med kusten.

– Bilen körde både vingligt och i motsatt körriktning, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen försökte först få stopp på bilen genom att lägga ut en spikmatta som bilen körde över. Trots det fortsatte den köra i samma hastighet.

Bilen började brinna

En stund senare, vid 01.50 på länsväg 667 strax söder om Heberg i Falkenbergs kommun, prejade bilisten polisbilen.

– Prejningen fick som följd att en polisbil blev totalförstörd och gärningsmannens bil började brinna.

ANNONS

​Efter det kunde polisen säkra fyra personer som befann sig i bilen, som dessutom visade sig ha falska registreringsskyltar.

Föraren, en man i 25-årsåldern greps och är misstänkt för en rad olika brott, bland annat drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och blåljussabotage. En av passagerarna, också en man i 25-årsåldern, visade sig vara efterlyst av kriminalvården.

– Så han blev frihetsberövad på grund av det.

Två till passagerare befann sig i bilen, men de är i nuläget inte misstänkta för några brott.

Ingen person ska ha kommit till skada till följd av biljakten. Räddningstjänsten tillkallades till platsen för att släcka branden i bilen.

ANNONS