BILD: ARKIVBILDER
BILD: ARKIVBILDER

Person hittad död efter våldsam villabrand

Räddningstjänsten larmades sent på torsdagskvällen till en villabrand i Onsala. – Villan var helt övertänd när vi kom fram, säger Anders Gärdhagen, stabschef vid Räddningstjänsten i Storgöteborg. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand.

ANNONS

Det var strax efter 22 som räddningstjänsten larmades till en villabrand i Onsala.

– Det brann för fullt när vi kom till platsen, sa Hans-Olof Allgulin vid Räddningstjänsten i Storgöteborg till GP sent på torsdagskvällen.

Räddningstjänsten var på plats med tre räddningsenheter, två tankbilar och en höjdenhet. Som flest jobbade 25 personer med att släcka branden.

En kropp hittad efter släckning

Strax innan klockan 09 bekräftade Räddningstjänsten Storgöteborg att en person hittats omkommenbland husresterna.

– Personen har ännu inte kunnat identifieras, meddelar polisens pressinformatör i region Väst, Peter Adlersson.

Räddningstjänstenberäknar att den ska kunna avsluta räddningsinsatsen under förmiddagen.

– Två personer är skrivna på adressen och vi har varit i kontakt med den ena. Men man befarar att den andra person kan vara kvar där inne, sapolisens vakthavande befäl Göran Carlbom.

ANNONS

Enligt polisen ska mannen ha upptäckt en viss röklukt och lämnat bostaden.

Kvar hela natten

Det tog räddningstjänstens personal hela natten att få bukt med den rasande branden. Vid femtiden på morgonen var räddningstjänsten fortfarande kvar med en enhet och arbetade med eftersläckning.Polisens tekniker är på plats.

– Nu är branden släckt, men det dröjer ett tag innan husresterna svalnar. Först då kan teknikerna gå in och genomföra en undersökning av platsen. Vi beräknar att det kommer ske någon gång under förmiddagen, säger polisens pressinformatör i region Väst, Peter Adlersson, vid 08-tiden på morgonen.

Polisen har inletten förundersökning om mordbrand.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP

Via mejl:webbred@gp.se Telefon: 031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

ANNONS