Över 11 000 hushåll var utan ström

Ett stort strömavbrott i Sotenäs drabbade över 11 000 kunder under onsdagskvällen. Tidigt på torsdagsmorgonen kopplades strömmen på igen – och på torsdagseftermiddagen var felet åtgärdat.

ANNONS
|

Strömavbrottet inträffade vid 21.30-tiden och då var totalt 11 220 kunder i Sotenäs drabbade.

Elnätsleverantören Ellevio skickade ut personal till platsen som skulle undersöka felet. Men vid 22.30-tiden meddelade man att orsaken var ett fel i ett elnät som inte ägs av Ellevio, utan av Vattenfall.

– Det är en störning på regionnätet som i nästa steg påverkar Ellevios kunder. Vi har personal på väg till platsen för att undersöka och reparera felet så fort det går, säger Magnus Kryssare, Vattenfalls pressjour.

”Skickar dit mer folk”

Under natten meddelade Vattenfall att det kommer dröja till klockan sju på torsdagsmorgonen innan strömmen var tillbaka. Felet var mer omfattande än vad man först trodde.

ANNONS

– Vi har skickat dit mer folk som jobbar på det, säger Magnus Kryssare.

Vid 05.30-tiden på torsdagsmorgonen meddelade Ellevio att man kopplat tillbaka strömmen till Kungshamn och Smögen. Men på grund av det känsliga driftläget tvingas återställningen ske stegvis.

Strömmen tillbaka under eftermiddagen

Tidningen har varit i kontakt med Sotenäs kommunstyrelseordförande Mats Abrahamsson (M) under natten.

– Vi personalförstärker på de avdelningar där man behöver hjälp. Om strömmen kommer igång vid klockan sju då räknar man att det ska flyta på hyggligt, säger Mats Abrahamsson.

På torsdagseftermiddagen, vid 14.30-tiden, meddelade Ellevio att felet var åtgärdat och att samtliga kunder hade fått tillbaka sin el.

”Under natten har vi haft ett större avbrott i Sotenäs kommuns som berört Kungshamn, Smögen, Bovallstrand och Hunnebostrand”.

ANNONS