Nytt norrsken över Västsverige – ta del av läsarnas bilder

Under söndagskvällen och inpå natten till måndag strömmade det in läsarbilder till GP av det gröna dansande norrskenet på himlen. En av läsarna som har fotograferat fenomenet under flera års tid beskriver måndagsnattens som ”det starkaste norrsken han sett”.

ANNONS

Det var redan på söndagsmorgonen som Facebookgruppen Norrsken Sverige spådde kraftiga norrsken runt om i landet – även i de södra delarna.

– Det ser väldigt lovande ut för norrsken i kväll och jag tror att detta kan vara början på något som kan bli mycket större. Det kan bli säsongens bästa norrsken, sade Calle Bergstrand som driver sajten, till DN tidigare under söndagen.

Och mycket riktigt syntes det dansande norrskenet längs med Västsverige.

När klockan hade passerat 22 på söndagen började det trilla in bilder från läsare som hade fångat fenomenet i både Angered, Eriksberg, Stenungsund och Ljungskile. Men bilder som florerar på sociala medier tyder på att västsvenskarna har sett norrskenet på fler platser än så.

ANNONS

En läsare från Ljungskile i Bohuslän som har varit ute och fotograferat norrsken sedan 2016 skriver att ”det var det starkaste norrsken han sett” och en annan beskriver det hela som ”en fullkomligt makalös natt”.

LÄS MER:Här är tipsen för bästa norrskensbilderna

LÄS MER:Så ska du tänka i jakten på norrsken

LÄS MER:Så förklarades norrskenet förr i folkloren

LÄS MER:Här lyser himlen upp av norrsken – i Ale

ANNONS