Nu kommer värmen – så länge stannar den.
Nu kommer värmen – så länge stannar den. Bild: Christian Flodin

Nu kommer sommarvärmen till Västsverige – så varmt blir det

Än så länge kan man inte anklaga den svenska sommaren för att bryta några mönster. Lite sol, lite regn och mycket däremellan.
Med fjolårets kalla och regniga sommar i färskt minne är det kanske många som suktar efter varma dagar på stranden – och nu kommer värmen hit.

ANNONS
|

Midsommarafton bjöd på sol och temperaturer på mellan 18 och 22 grader. Desto sämre väder var det på midsommardagen. Men misströsta inte.

På tisdagen beräknas det blir upp emot 26 grader i stora delar av Västra Götaland. De varma vindarna kommer söderifrån.

– Det är högsommartemperaturer, även om det inte är uppe i de här riktigt höga temperaturerna på 30-31 grader, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Meteorologen: Ingen vinterkyla

Under helgen flaggade SMHI för höga temperaturer i Svealand, nordöstra Götaland och sydöstra Norrland. Ett meddelande har gått ut om att värmen ger en ökad påfrestning på kroppen, vilket kan leda till problem för riskgrupper.

ANNONS

Och så var det, det där med svenska sommarvädret. Upp som en sol, och ja – ner som en pannkaka. Redan till helgen väntas nämligen svalare temperaturer med en del regnområden över Göteborg.

– Det kommer svalare luft västerifrån med regnområden men det är ju fortfarande sommar och solen värmer. Även om prognosen säger 17 grader så kommer det inte bli en vinterkyla, säger Charlotta Eriksson.

LÄS MER:Sommarvärme mitt i vintern i Sydamerika

ANNONS